Boxe profesionale

Boxe profesionale sunt alaturate amplificatoarelor profesionale si statiilor de acelasi tip, utilizarea de boxe profesionale implica folosirea obligatorie a unor sisteme profesionale si pentru furnizarea sunetelor.

Calitatea sunetelor este dependenta si de calitatea boxelor folosite, in cazul nostru boxe profesionale, si de calitatea amplificatorului si restului componentelor sistemului audio.

O cunoastere amanuntita a sistemelor audio si a modului lor de functionarea ajuta furnizarea de sunete de calitate superioara si nu este de ajuns utilizarea de boxe profesionale.

Pentru a alege un sistem de boxe profesionale, in primul rand trebuie decis modul de fosire, boxe profesionale sunt create pentru a fi folosite pentru interior sau pentru exterior. Exista diferente intre sistemele de boxe profesionale pentru interior si sistemele de boxe profesionale pentru exterior.


Pentru cei care sunt pasionati de sunete amplificate un sistem de boxe profesionale este alegerea ideala. Un astfel de sistem de boxe profesionale este capabil de o presiune fonica de 131 dB ART 725-A , fiind alternativa ideala atat pentru cantarea live, cat si pentru sistemele de sunet instalate. Datorita unui woofer de neodimiu de 15” si datorita unui driver de 2” acest sistem de boxe profesionale poate furniza medii inalte foarte curate, in paralel cu frecvente de bas impresionante. Aceste tip de sistem de boxe profesionale este un sistem de referinta atat pentru Dj profesionisti, cat si pentru trupe si companii de inchirieri sisteme de sunet.

Acest sistem de boxe profesionale este prevazut cu multiple caracterisitici tehnice precum: un amplificator digital de 750 Watt Digipro, 130 dB max SPL, dispersie larga, directivitate constanta, un woofer de 15”, un magnet Neo de mare putere, o diafragma din titaniu, o corectie PFC. Acest sistem de boxe profesionale detine in manualul de utilizare urmatoarele specificatii acustice: frequency response 3 dB, unghi orizontal de 90◦, unghi vertical de 60◦, compression driver, woofer de 15” Neo, 3.5 “ Voice coil.

Acest tip de sistem de boxe profesionale poate fi utilizat si pentru aplicatii casnice, desi este proiectat pentru sosnorizari profesionale. Aceste sistem de boxe profesionale este recomandat sa fie intretinut precum o piesa de mobilier, putand fi curatat cu o carpa moale si uscata. Inainte de curatare sistemul de boxe profesionale trebuie deconectat de la orice sursa de curent.

Pentru a ajunge la parametrii nominali de functionare, specialistii in domeniu recomanda clientilor ca acest sistem de boxe profesionale sa fie pus in functionare minim 50 de ore. In acest interval de rodaj nu se recomanda functionarea acestui sistem de boxe profesionale la volum maxim. Sistemul de boxe profesionale este prevazut cu patru spike-uri care se pot monta pe suprafata de asezare. Acestea au rolul de a imbunatati sunetul, prin evitarea transmiterii vibratiilor in podea.

© www.boxele.ro 2018 | ANPC